מתכון לסופגניות שלא דורשות ניקוי רעלים לאחר אכילתן

ניקוי רעלים זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לניקוי רעלים!

מי לא אוהב סופגניות? התקופה הזאתי בשנה, בזמן חג החנוכה, שהמאפיות מתמלאות בריח המדהים של סופגניות טעימות.מתכון לסופגניות שלא דורשות ניקוי רעלים לאחר אכילתן סופגניות קלאסיות עם ריבה, סופגניות ממולאות בריבת חלב או בקרם פיסטוק או קרם וניל – ישנן סופגניות בשלל טעמים וגדלים ואת כולן אנחנו אוהבים. אבל עם כל היופי והטעם האלה, מגיעות גם הקלוריות המטורפות וקצת רגשות אשמה. במיוחד בשביל זה אנחנו רוצים לשתף אתכם במתכון לסופגניות שלא דורשות ניקוי רעלים לאחר אכילתן.

מהי סופגנייה?

סופגנייה (או ספגנית) היא מאכל עונתי העשוי מבצק אשר מטוגן בשמן עמוק. הסופגנייה מהווה את הגושפנקה לכך שהחג החנוכה קרב ובא. מספר שבועות לפני חג החנוכה המאפיות מתחילות להתמלא בסופגניות ריחניות וטעימות.

ולמה בעצם קוראים לסופגנייה סופגנייה?

ובכן, השורש של המילה הוא ס.פ.ג אשר מתאים מאוד למהותה של הסופגניה, שהרי היא סופגת לתוכה המון שמן בזמן הטיגון.

מדוע אוכלים סופגניות דווקא בחנוכה?

כפי שאנחנו כבר יודעים, הסופגניה מטוגנת בשמן עמוק, ואיזה נס אנחנו חוגגים בחג החנוכה? – נס פח השמן. מסיבה זו הרי זה רק ראוי שנאכל מאכלים מטוגנים בשמן בחג החנוכה, נשמע הגיוני סך הכל, לא?.

גם לביבות הן מאכל אהוב שאנחנו רגילים לאכול בחג החנוכה וגם הלביבות מטוגנות בשמן עמוק.

לא רק בישראל, הסופגנייה היא מאכל בינלאומי

לא רק אצלנו כאן בישראל אוכלים סופגניות, ולמעשה הסופגניות נמצאות בהמון מדינות אחרות. למשל, בגרמניה, אנחנו חולקים עם הגרמנים את הסופגנייה הקלאסית במילוי ריבה. בגרמניה היא נקראת ״ברלינר״ (בדרום גרמניה היא נקראת ״קראפפן״). בפולין הסופגנייה נקראת ״פונצ׳׳ק״, בצ׳כיה היא נקראת ״קובליהה״ ובסלובניה היא נקראת ״קרוף״.

מתכון לסופגניות – ללא טיגון וללא רגשות אשם

אין מישהו שלא אוהב סופגניות. מה יש לא לאהוב? בצק מטוגן בשמן עמוק עם קרם ואבקת סוכר מעל – חלומי. אבל רבים מאיתנו לא אוכלים סופגניות כי זה משמין או שהם אוכלים רק אחת למרות שהם רוצים עוד או שהם אוכלים כמה סופגניות שהם רוצים אבל מרגישים רע עם עצמם אחר כך על כך שהם לא הצליחו להתאפק.  עכשיו, לא צריך יותר להרגיש רע או להתקמצן על כמות הסופגניות. נסו את המתכון המעולה הזה ותראו שאפשר לאכול סופגניות בשפע.

מצרכים עבור 12-14 סופגניות:

עבור הבצק:

4 כוסות קמח כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן
1 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח

עבור הציפוי:

2 כפות מייפל
2 כפות שמן קוקוס

עבור הריבה:

300 גרם תותים
1 כף מיץ לימון
2/3 כוס סוכר חום

לקישוט:

50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה של הבצק:

  • לוקחים קערה גדולה ומערבבים בה את הקמח, השמרים והסוכר. באמצע של התערובת יש לעשות גומה ולשים בה את השמן, רסק התפוחים, מים ותמצית וניל ולערבב את הכל טוב בעזרת כפות הידיים עד שזה נהיה לעיסה מגובשת ואז אפשר להוסיף פנימה את המלח, ללוש עוד 10-12 דקות עד שהבצק יהיה אחיד וגם גמיש.
  • מניחים את הבצק בתוך קערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, במקום חמים, למשך של כשעה ולאחר מכן אפשר להוציא את הבצק ולהתחיל ללוש אותו שוב בכדי להוציא ממנו אוויר.
  • לאחר מכן, התחילו להכין כדורים בגודל של חצי סופגניה מהבצק ושימו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הקפידו לשמור על מרחק גדול בין הסופגניות.
  • בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את שמן הקוקוס והמייפל ומשחו כל סופגניה עם התערובת הזו הנדיבות. כסו שוב בניילון נצמד למשך של כשעה.

אופן ההכנה של הריבה:

  • הכניסו את כל המרכיבים של הריבה לתוך סיר קטן וערבבו אותם על אש נמוכה עד בינונית למשך של כ-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. לאחר מכן יש להכניס את התערובת למקרר להתייצבות.

אפייה:

יש לחמם את התנור ל-190 מעלות טורבו ולאפות את הבצק של הסופגניות עד שהן מזהיבות מעט (10-12 דקות), להוציא ולתת להן להתקרר מעט בחוץ.

מילוי וקישוט: לאחר שהסופגניות התקררו מעט, מלאו אותן בריבה ופזרו מעל אבקת סוכר.

תהנו, חג שמח ובתאבון!

אולי יעניין אותך גם:

הפחתת רמות הכולסטרול באמצעות הליך ניקוי רעלים

תפריט לניקוי רעלים – המזונות המומלצים

תמונה של אבי סופר ניקוי רעלים
אבי סופר ניקוי רעלים

אבי סופר, מנקה רעלים מגוון שיטות מוכרות. איש מקצוע ותיק בתחומו, עם ניסיון עשיר מאד הכולל הצלחות ושלל טופלים מרוצים, מקים ומייסד המרכז לניקוי רעלים.

053-3568152
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!