ניקוי רעלים טבעי הפך לנושא חם בשנים האחרונות. זוהי שיטה מצוינת לשיפור הבריאות, שיפור המערכת החיסונית, ושחרור משקל עודף. ניקוי הגוף חיוני אף בסיוע לגוף להתמודד עם שפע רעלים אליהם נחשף אדם מידי יום.
רעלים נמצאים במזונות, במים, במוצרי טיפוח הגוף, מוצרי ניקוי, תרופות, בתים, מכוניות, ומשרדים. הם מגיעים אף מפולשים זרים החיים לעיתים בגוף, כגון קנדידה. אין מנוס מחשיפה לרעלים. העובדה הפשוטה היא שלא ניתן להתאים את הגוף במהירות מספקת לעמוד בקצב כל החומרים האלה. מידי שנה מיוצרים טריליון טונות כימיקלים. כן. טריליון. מידי שבוע נוצרים אלפי כימיקלים חדשים, ורובם המכריע מיוצרים ללא פיקוח בזמן קצר. כימיקלים אלו בהחלט אינם בטוחים לבריאות.
חשיבות ניקוי הגוף בבית
עם הלחץ היומיומי, והכאוס בו חיים רוב האנשים על בסיס יומי, אין זה פלא שהיום, יותר מתמיד קיים רצון אמיתי למצוא שיטות פשוטות אך יעילות להרגעת הלחצים. רעלים נמצאים באוויר, במזון המופגז בסטרואידים, אנטיביוטיקה, חומרי הדברה, הורמונים, צבעים ושעוות.
מזונות מלאים בכימיקלים המעניקים להם חיי מדף ארוכים יותר. כל הרעלים האלו עלולים למעשה להוביל לעלייה במשקל, שלא לדבר על המוצרים היומיומיים בהם אנשים משתמשים, כגון שמפו וסבון המכילים כימיקלים ורעלים.
הגוף עמוס בכימיקלים אותם חיוני לנקות, ויש להבין כיצד לנקות את הגוף כראוי. כך, למשל, שחרור רעלים מהר מידי עלול לגרום הרבה יותר נזק מאשר תועלת. בעיות בריאותיות רבות נלוות לרעלים הנמצאים בגוף, ולכן חיוני לסייע למסלולי ניקוי הרעלים הטבעיים על מנת לחוות בריאות טובה.
כשאדם שוקל לבצע ניקוי רעלים בבית, או להתחיל דיאטת ניקוי רעלים ל-24 שעות, עליו להבין את האיברים בהם מצטברים הרעלים הכבדים ביותר, וכיצד לנקותם. האיברים הצוברים את כמויות הרעלים הגדולות ביותר הם העור; הריאות; הכבד, המתבטא בתסמיני פעילות איטית; והמעי הגס, המגיב היטב לשיטות שטיפת רעלים.
מצבים בריאותיים הנובעים מהצטברות רעלים בגוף
חלק מהמחלות והמצבים הבריאותיים המקושרים לחדירת רעלים לגוף הם:
- אסתמה
- כאבי ראש
- דלקת מפרקים שגרונית
- עייפות
- פיברומיאלגיה
- תסמונת המעי הרגיז
- דיכאון
- מחלות נפש
- מחלת קרוהן
- קוליטיס כיבית
- סוכרת
- לחץ דם גבוה
- השמנה
- טרשת נפוצה
- סרטן
- אובדן זיכרון
- בעיות מחזור חודשי
- נפיחות הבטן
- ירידה בדחף המיני
- בעיות שינה.
מניעה עדיפה על תרופה, ומסיבה זו חשוב לבצע ניקוי רעלים על בסיס קבוע, בשיטות פשוטות, בבית.
מדריך לטיהור הגוף בבית: צעד אחר צעד
ניתן לייצר נוסחת טיהור אישית לניקוי המעי הגס, המעיים ואיברים חיוניים, ללא צורך בכימיקלים או כדורים רפואיים. מה שפעם ניתן היה לריפוי באמצעות ביקור רופא בלבד, הפך כעת לריפוי תקין לחלוטין, המבוצע בבית. ראשית, יש לתת את הדעת על חשיבות התזונה הנכונה. תהליכי חילוף חומרים ועיכול שואבים אנרגיה משמעותית מהגוף. חשוב להבין אף שרעילות מתרחשת כתוצאת לוואי של חילוף חומרים תקין.
לכן, תחילה יש לתת את הדעת על כמויות המזון הנצרכות, ואיכותו של המזון. אכילת יתר מפריעה לתהליך הטבעי של ניקוי רעלים. המזונות הרעילים ביותר הם עופות, בשרים, דגים, מוצרי חלב וביצים, שכן מרבית הרעלים מצטברים ברקמת השומן של בעלי חיים. התהליך הנכון לביצוע ניקוי רעלים בבית הוא:
תזונה נכונה – ביום נבחר אחד בשבוע, יש לאכול ירקות ופירות טריים בלבד, ובמיוחד נבטים וירקות בעלי עלים ירוקים כגון ברוקולי מאודה, מרק הכולל שפע ירקות, ונבטי אלפלפא וחמניה. להפגת תחושת הרעב ניתן לאכול ביום זה מעט אגוזים או שקדים שאינם קלויים. לאחר חודש, ובהדרגה ורק אם הגוף מוכן, ניתן לבחור יום אחד בשבוע בו אוכלים ירקות ופירות טריים בלבד, ללא כל צורת בישול.
תפריט מיוחד לניקוי רעלים
כששלב הפירות והירקות הטריים עבר בהצלחה, ניתן לעבור לאכילת תפריט מיוחד במהלכו אוכלים עד הצהריים פירות בלבד, ורצוי לא יותר משתי מנות. בארוחת הצהריים ניתן לאכול סלט ירקות גדול, כולל קטניות כגון שעועית מונבטת ועדשים.
לסלט ניתן לבחור תוספת של שתי כפות שמן זית או מעט אבוקדו. בארוחת הערב יש לאכול סלט ירקות לצד מרק עם שפע ירקות, אך ללא תפוח אדמה. הקפדה על תפריט זה מאפשרת ניקוי תקין של הגוף. זוהי תזונה מאוזנת המאפשרת תפקוד רגיל ללא תחושת רעב.
את התפריט הזה יש לבצע יומיים בשבוע, במשך חודש, תוך הקפדה על הימנעות מפיתויים. כשגם שלב זה עבר בהצלחה, יש לעבור לארבעה או חמישה ימים בשבוע בהם אוכלים תפריט זה בלבד. במחזורים של פעם או פעמיים בשנה.
ביקורות על ניקוי רעלים בבית
מבקרי השיטה סבורים שתוכניות אלו הן חסרות ערך. הם טוענים שהגוף מובנה במנגנוני טיהור טבעיים, אך הם צודקים חלקית בלבד. רעלים נמצאים בכל מקום והגוף זקוק לכל הסיוע האפשרי על מנת להיפטר מזיהומים החודרים אליו. מבקרים אוהבים להתעלם מהעובדה שהגוף עמוס בכימיקלים, המשפיעים באופן מהותי על הבריאות.
לא פשוט לבצע תכנית ביתית לניקוי רעלים, שכן ההגבלות התזונתיות, גם אם הן מבוצעות בהדרגה, גורמות לחלק מהאנשים לחוש תחושת רעב וחוסר סיפוק, ובנוסף, כמעט כל בית מלא ב"פיתויים" המסיחים את הדעת מהדבקות במטרה.