הכליות אחראיות על סינון רעלים ופסולת מהדם, ושומרות על מצב איזון ראוי בגוף באמצעות ויסות לחץ דם, מינרלים שונים, מים ואפילו הורמונים בדם.
הכליות מתאימות את חומצת הגוף ומווסתות את כמות הנוזלים בגוף. הכליות מבצעות תהליך של ויסות מאתיים ליטר דם מדי יום כדי לסנן שני ליטר של עודף מים ופסולת.
הן מפקחות על האיזון הנכון של נתרן, אשלגן וזרחן בדם, בשילוב עם כימיקלים רבים אחרים בגוף. עודף מינרלים, הורמוני, מים וחומרים אחרים, מועברים לשלפוחית השתן מחוץ לגוף. אם הכליות אינן מסוגלות להסיר פסולת מוצרים ומינרלים עודפים, הם מצטברים בדם וגורמים לנזק.
תהליך הצטברות רעלים בכליות
כשהכליות עמוסות בעודף כימיקלים, תרופות, מזונות מעובדים, חומרים משמרים, חומרים קוסמטיים כימיים, מוצרי ניקוי וכן סביבה מזוהמת, הן עלולות להתקשות להתמודד עם עומס הרגלים. היות והתרבות המודרנית מאופיינת בכימיקלים, הכליות של רוב האנשים מתפקדות ברמות פחות אופטימאליות.
כמאה אלף אבחוני מחלות כליות חדשים מתבצעים מדי שנה! כל אדם צריך לדעת יותר על בריאות הכליות והגורמים המובילים לרעילות, על מנת לקבל החלטות אורח חיים בריאות יותר. גם אם אדם סובל ממספר תסמינים בלבד, עליו לנקוט בפעולה כדי להגן מיד על תפקוד הכליות. אם אדם סובל ממחלת לב, לחץ דם גבוה, סוכרת, השמנת יתר או אבנים בכליות, ניקוי רעלים ישפיע באופן משמעותי על איכות החיים בהווה ובעתיד.
ניקוי רעלים ושחזור בריאות הכליות
הצעד הראשון הוא לתמוך בתפקוד הכליות, ולסייע בהתמודדות עם עומס יתר של רעלים, כך שהכליות יכולות להתחיל את תהליך הריפוי. מומלץ לבצע ניקוי רעלים באמצעות צמחי מרפא אורגניים על מנת לסייע בפירוק הנטל מהכליות.
כשמונים אחוזים מאוכלוסיית העולם תלויים כיום בתרופות צמחיות טבעיות שהתגלו ושימשו בתרבויות אסיאתיות, אירופאיות, אפריקאיות ואמריקאיות, על מנת לקדם בריאות ולטפל במחלות. צמחי מרפא אלו יעילים ובטוחים יותר מאשר תרופות. שילוב צמחי מרפא מסוימים מיועד לניקוי רעלים מהכליות.
צמחי מרפא לניקוי רעלים
הכליות מגיבות היטב לצמח ג'וניפר ברייס לשטיפת הרעלים והפחתת הלחץ. צמח זה מסייע לבריאות הרקמות, ונלקח ברוב המקרים בצורת תמיסה או תה.
שן הארי הוא צמח על לבריאות הכליות, וממיס אבנים בכליות. זהו צמח משתן המגביר את תדירות ההשתנה. שתיית תה שן הארי עשויה להיחשב כתרופה מסורתית לאבנים בכליות.
הסרת רעלים ממוצרי מזון לבריאות הכליות
תפקוד הכליות משתפר באמצעות אכילת מזון נטול רעלנים, עודף סוכר, ממתיקים כימיים, חומרים מזהמים, חומרי הדברה, חומרים משמרים, אנטיביוטיקה, הורמונים או תוספים, וחלבון עודף. לכן יש להפחית אכילת מזון מעובד, ולהקפיד על קריאת תוויות המזון במהלך ניקוי רעלים.
יש לאכול מזון אורגני במידת האפשר. אם התוצרת אינה אורגנית, ניתן לשטוף פירות וירקות ביסודיות לשם הסרת כימיקלים מפני השטח. יש לרכוש בשר, עוף, ביצים, מוצרי חלב, ודגים, ישירות מהחקלאים או החוואים על מנת לוודא רכישת מוצרים טריים שאינם מרוססים בכימיקלים.
תזונה לניקוי רעלים
הוספת שפע פירות, ירקות ועשבי תיבול לתזונה, והפחתת חלבונים של בעלי חיים, מקלה על ניקוי רעלים מהכליות. חלבונים מהחי מייצרים מוצר פסולת הנקרא חומצת שתן, המציב נטל נוסף על הכליות. אם הכליות אינן מתפקדות היטב ואינן מסוגלות להסיר את הפסולת, הן סובלות מנזקים. נטילת אנזימים במידת הצורך לשיפור עיכול חלבונים מהחי, עשויה להועיל.
צום מיצים או מים במשך יום בשבוע עשוי להקל את הלחץ מהכליות, ומעניק להן הפסקה מתפקוד יתר לעיבוד מזון וחומרים שאינם מזון בתזונה המודרנית.
תזונה צמחית
מאפשרת לכליות לתפקד היטב. היא נוטה להפחית את לחץ הדם ולקדם רמות pH בריאות בגוף, אנרגיה מחודשת ותחושת רווחה. מתכונים המציעים שפע ירקות וכמויות קטנות יותר של בשר, עוף או דגים, כגון מזונות אסיאתיים או דיאטה ים תיכונית המכילה פירות, ירקות וכמויות קטנות של עוף או דגים, נחשבת כתזונה בריאה ביותר לכליות.
הפירות המומלצים לניקוי רעלים מהגוף הם ענבים, אוכמניות וחמוציות. הם מסייעים לשטיפת חומצת שתן מהגוף, וחמוציות מחסלות אף זיהום הגורם לחיידקים במערכת השתן. אוכמניות עשירות בנוגדי חמצון ומחזקות את מערכת החיסון.
עשבי תיבול, זרעים וירקות ירוקים
שן הארי, פטרוזיליה, סלרי ואספרגוס, שוטפים חומצת שתן ונחשבים כמשתנים טבעיים. שעורה ודוחן מטהרים את הכליות ומפחיתים סיכונים לדלקת, וקל להוסיף מזונות אלו לכל ארוחה.
אם מתעוררות בעיות חמורות בכליות, או שאובחנה מחלת כליות, יש להתייעץ עם הרופא או התזונאית ולהרכיב תכנית טיפול תזונתית המותאמת לצרכים האישיים.