ניקוי רעלים מהגוף הופך להיות יותר ויותר פופולארי. ההנחה הבסיסית היא שהגוף צובר יותר רעלים בעולם המודרני מאשר יכולת סילוק הרעלים הטבעית שלו באמצעות הכבד, הכליות והריאות. התומכים בשיטות השונות סבורים כי כימיקלים המגיעים מחומרי הדברה, כלור, אקונומיקה, אמוניה ופחמן חד חמצני, נבנים לאורך זמן וגורמים למחלות.
רופאים נטורופתים מתחילים בדרך כלל לטפל בחולי עם שינויי תזונה, היות ורוב הרגלי התזונה שאינם נכונים מובילים לעצירות. שינוי תזונתי משיג את אותה השפעה של סילוק רעלים, באמצעות צריכת מוצרים צמחיים רבים, הפועלים כחומרים משלשלים טבעיים.
חשיבות ניקוי רעלים נטורופאתי
שיטות ניקוי הרעלים הטבעיות מיועדות לאנשים שאינם מסוגלים לסלק מגופם כימיקלים באופן טבעי באמצעות חילוף חומרים תקין. המערכות שלהם אינן עובדות מסיבה זו או אחרת. נטורופתים סבורים כי יש להיזהר משיטות שטרם נחקרו מספיק כמו חוקנים או צום חמור.
הם סבורים שאחד ההיבטים השליליים ביותר במונחי ניקוי רעלים הוא לבצע אותו במהירות. בעוד שהשיטות המהירות היו נכונות לפני שלושים שנים, כיום יודעים שהגוף זקוק לחומרים מזינים מסוימים על מנת שיהיה מסוגל לבצע את עבודת הניקוי.
סדר העדיפויות הנכון לניקוי רעלים נטורופאתי
מיטב הנטורופאתים, המתמחים בניקוי רעלים, בדקו את השיטות העיקריות הזמינות וסבורים כי השיטות הטובות ביותר הן:
- חיים בריאים
- הימנעות משדות אלקטרומגנטיים (EMF)
- שתיית מים מינרלים
- הקפדה על תזונה בריאה
- הקפדה על פעילות גופנית קבועה
- איזון רגשי
- ניהול מערכות יחסים בריאות
- הקפדה על בדיקות קבועות
- צריכת תוספי תזונה.
ניקוי רעלים הוא כלי חשוב, אך חשוב לבצע אותו נכון. למרבה הצער, אנשים נוכחים ברעילות גופם, רק כשהם מתחילים לחלות. חשוב להבין שאם אדם אינו מצליח לבצע תהליך מסודר ולהתחיל בזמן תהליכי ניקוי רעלים, בריאותו תדרדר יותר, והוא יהפוך לחולה מאוד.
תזונה חיונית לניקוי רעלים
גישה נטורופתית לניקוי רעלים קובעת שבנוסף להימנעות או הגבלת החשיפה לרעלים, יש להתמקד בתזונה בריאה, המבוססת על הסוג התזונתי הנכון להשגת היתרונות הבריאותיים הכוללים המרביים. נטורופתים ממליצים על אימוץ הרגלים בריאים לניקוי רעלים טבעי:
אכילת מזון טבעי, אורגני, שאינו מעובד – ההמלצה היא לאכול תזונה שאינה מכילה סוכר, למעט מידי פעם, מעט דבש טבעי.
אכילת מזונות סביבתיים – במילים אחרות, לאכול מאכלים עונתיים שגדלים באופן מקומי.
מוצרי חלב שאינם מפוסטרים – כגון חלב גולמי.
מזון גולמי – לפחות שליש מהתזונה צריך להיות מבוסס על מזון גולמי.
שומנים בריאים – יש לוודא צריכה מספקת של שומנים בריאים, כולל שומנים המגיעים ממקורות מן החי כגון אומגה 3, והפחתת צריכת אומגה 6 משומנים צמחיים.
בנוסף, חשוב להבין שאם חסרות בגוף מתכות חיוניות, הגוף ישתמש למעשה במתכות רעילות כבדות. לדוגמא, סידן מוחלף על ידי עופרת, הנמצאת בעיקר בעצמות, ומשבשת את תפקוד היווצרות תאי דם אדומים. עופרת גורמת לבריאות עצם לקויה ומתבטאת במחלות דוגמת אוסטאופניה ואוסטיאופורוזיס.
אבץ מוחלף על ידי קדמיום, שנוטה להצטבר בכבדות בכליות. עומס קדמיום נקשר עם נוירופתיה היקפית. מגנזיום מוחלף על ידי אלומיניום, שבין היתר גורם לשינויים נוירו כימיים ומזוהה כגורם תורם לפיתוח אלצהיימר.
כך שיש לוודא קבלת חומרים מזינים חיוניים כדי להימנע מתהליך החלפת מתכות רעילות אלו. יש צורך אף בחומרים מזינים על מנת לסייע בתהליך ניקוי הרעלים הטבעי של הגוף. רעלים מסולקים באופן טבעי מהגוף באמצעות הכבד. הוא ממיר את רוב, אך לא את כל, הכימיקלים המזיקים אותם אדם אוכל, או שהם נספגים לתוך מולקולות מסיסות במים שנשטפות בשתן או בצואה.
יש לזכור שגם העור מנקה רעלים
אחת משיטות ניקוי הרעלים היעילות בגישה הנטורופתית היא סאונה, במיוחד לחילוף חומרים איטי. הסאונה מחממת את הרקמות העמוקות, ומשפרת את תהליכי חילוף החומרים הטבעי. היא משפרת אף את זרימת הדם ומסייעת בהחדרת חמצן לרקמות.
העור הוא איבר משמעותי נוסף מבחינת ניקוי רעלים, אך אנשים רבים אינם מזיעים על בסיס קבוע, בשל לבוש סינטטי או נשימות שאינן נכונות. נזקים הנגרמים כתוצאה מחשיפה מוגברת לשמש או חיים המאופיינים בישיבה ממושכת משביתים אף הם את העור. שימוש חוזר ונשנה בסאונה משחזר לאט את בריאות העור, ומסייע בהפחתת העומס הרעיל באופן משמעותי.
התוצאה הטובה ביותר מתקבלת כשמבצעים סאונה כחלק מתכנית ניקוי רעלים טבעית המשלבת אף הקפדה על תזונה נכונה. ניתן להוסיף מעט מלח טבעי שאינו מעובד לתזונה, ולהחליף את המינרלים האובדים באמצעות ההזעה.
נקיטה באמצעי זהירות
יש להימנע מביצוע כל שיטה לניקוי רעלים במצב מחלה. הגישה הנטורופתית לניקוי רעלים ממליצה להקפיד תחילה על אורח חיים בריא והרגלי תזונה נכונים, כך שהגוף מתחזק ומאפשר לכבד לתפקד כראוי.
כשלא מקפידים על שיטות טבעיות לניקוי רעלים, ניתן בקלות להציף את יכולת הכבד לעבד את החומרים הרעילים ואדם יהפוך להיות חולה ביותר. לכן יש לבצע את תהליך ניקוי הרעלים בזהירות ולהעריך את המצב הבריאותי הנוכחי לפני התחלת כל שיטה.
ראו גם: